About

Life as Lars är en blogg som jag använder för att kommunicera med familj, vänner och andra intresserade, under mina längre resor ute i världen. Bloggen fungerar också som en sorts dagbok för mig själv. Jag har haft mycket nöje av att inte bara kolla på bilder från mina dokumenterade resor, utan också kunna läsa om dem. Därför kan det hända att mycket som skrivs kan verka överflödigt eller rent av ointressant. Samtidigt får man försöka ta hand om den lilla publik man har, så lite intressant försöker jag få det.

Jag heter Lars och är 32 år gammal. Jag har alltid haft ett stort intresse för resor – utan att veta om det.
Min resvana är inte på något sätt stor. 2010 avklarade jag en Asien-resa som ni kan läsa mer om här, men innan dess hade jag endast 3- till 7-dagarsresor till några storstäder i min ryggsäck. Jag skulle idag klara mig lika bra som vilken husvagnscampande människa som helst i ett skitland. Skillnaden mellan mig och denne är bara att jag vet att det inte kommer bli svårt.

Som jag sa så har jag alltid haft ett oanat reseintresse. Som yngre fascinerades jag av kartor och cool natur, men tanken om att uppleva det på riktigt slog mig aldrig – tills jag sommaren 2008 fick denna länk i min inbox:
Where the hell is Matt? (2008)

Efter att slaviskt stirrat på filmen 500 gånger började jag läsa hans blogg från dag ett.
Jag kan verkligen rekommendera er att läsa denna blogg då det är mycket underhållande läsning och han är en god skribent.

Jag började med att kolla igenom bilder från olika länder via Google Earth, för att bestämma mig för vart jag ville resa. Jag bestämde mig till slut för Asien då det är ett billigt och säkert resmål, som har nästan allt; höga berg, stora slätter, djungel, coola djur, munkar, ris och sötsur sås. Efter många om och men fick jag till slut ihop en fungerande resrutt, så jag beställde en turbiljett till Moskva och en returbiljett från Bangkok med en gång. Jag känner nämligen mig själv väldigt väl och allt för många gånger har jag hoppat över mina resplaner för att göra något, i den stunden roligare. Nu ville jag få detta avklarat, så jag spontanköpte mina biljetter för att inte kunna ändra mig igen.

Sedan 2010 har jag rest mer. Om det var stort, överflödigt eller intressant nog för att dokumenteras kan ni hitta det under fliken Journal där mitt senaste inlägg presenteras. Om man vill se tidigare inlägg – välj datum i kalendern uppe i högerhörnet.

Sincerely yours,
Lars, din världsomsegling under havet.

Kontakt
Lars Lauridsen
E-post: lars_dot_laurid_at_gmail_dot_com